Kinderboerderijen vaker doelwit van dieven en vandalen

© RTV Utrecht
UTRECHT - Kinderboerderijen zijn de afgelopen jaren regelmatig slachtoffer geweest van diefstal en vernieling. Dat heeft burgemeester Sharon Dijksma tijdens het wekelijkse vragenuur gezegd naar aanleiding van een koperdiefstal afgelopen dinsdag bij kinderboerderij Griftsteede in het Utrechtse Griftpark. Het dak van koper werd vernield en lag deels op de grond naast het gebouw.
Er is geen duidelijk patroon zichtbaar, maar de burgemeester vermoedt dat het te maken heeft met de ligging van de kinderboerderijen. Vaak zijn ze te vinden in stille gebieden of lege parken waardoor ze kwetsbaarder zijn. Er is voorlopig geen aanleiding om kinderboerderijen strenger te beveiligen maar tijdens overleggen blijft een onderwerp van gesprek.
Sinds de vernieling dinsdag is een noodreparatie uitgevoerd, binnenkort volgt een volledige reparatie. Het is nog onduidelijk hoeveel het gaat kosten. De politie doet onderzoek naar de zaak, er is nog geen zicht op de daders. De burgemeester wil de kosten verhalen op de daders.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.