Kort nieuws: Dronken automobilist aangehouden

REGIO - Het pand van de voormalige Hannah Klinieken in Amersfoort staat te koop. Het schoonheidsinstituut aan de Everard Meysterweg werd vorig jaar september door brand getroffen, alleen de kantoorvilla bleef gespaard.
De villa is opgeknapt en moet een slordige zeven ton opbrengen.
* In Baarn is vannacht een automobillist aangehouden die te veel had gedronken. Agenten zagen de 48-jarige man uit Huizen naast zijn auto staan bij een tankstation aan de Amsterdamsestraatweg. Hij was dronken en vertelde agenten dat hij niet ging rijden. Nog geen 5 minuten later werd hij toch in zijn auto gezien op de Wakkerendijk. Uit een blaastest bleek dat hij te veel drank op had. Zijn rijbewijs kon hij inleveren.
* AFAS in Leusden heeft een goed kwartaal achter de rug. De softwareleverancier noteerde een omzetgroei van 20% ten opzichte van het tweede kwartaal 2008. De goede resultaten staan bijna haaks op de economische malaise in deze branche. Vooral AFAS Online deed goede zaken; zo kozen maar liefst twintig ziekenhuizen de afgelopen maanden voor de software van AFAS.
* Schrijver Ronald Giphart gaat 'leesadvies' geven in de strandbibliotheken van Kijkduin en Scheveningen. In de laatste week van juli leest de Utrechter voor uit eigen werk en gaat hij met bezoekers in debat. Ook auteur Annejet van der Zijl doet mee. De strandbibliotheek is een project om niet-lezers aan te moedigen WEL te lezen.
* Het Waterwingebied in Amersfoort krijgt een opknapbeurt van 1,7 miljoen. De toegankelijkheid voor omwonenden moet worden verbeterd. Ook moet de ecologie worden versterkt, zoals het behouden en zichtbaar maken van houtwallen en knotbomen. De gemeente zoekt contact met omwonenden voor ideeen om het gebied nog aantrekkelijker te maken.
* De provincie gaat naar New York voor een grote internationale waterconferentie. In september wordt daar gepraat over klimaatveranderingen, waterveiligheid en droogte. Op de tweedaagse conferentie staan New York en de Nederlandse Delta centraal.
* Gamebedrijven moeten zich gaan vestigen in de provincie Utrecht. Om dit voor elkaar te krijgen zal de provincie de komende tijd gaan lobbyen op verschillende beurzen. Deze zomer worden bedrijven aangesproken op de grootste beurs van Europa, in Keulen. Begin volgend jaar reist er zelfs een Utrechtse delegatie af naar Tokyo.
* Stichting Kunst Platform Veenendaal heeft 15.000 euro gekregen van de gemeente voor het project 'gedichten aan de muur' Wethouder Pilon wil zo kunst zichtbaarder maken op straten en pleinen. Ook op scholen komt er meer aandacht voor kunst.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.