Utrechter heeft 100.000 XTC-pillen in auto

UTRECHT - De politie heeft zes mensen aangehouden in een groot drugsonderzoek in de regio Den Haag. Een 41-jarige afnemer uit Utrecht werd betrapt met meer dan 100.000 XTC-pillen in zijn auto.
Bureau Regionale Recherche begon vorig jaar in opdracht van het Openbaar Ministerie (OM) in Den Haag met een onderzoek. Het team kwam erachter dat een aflevering van verdovende middelen stond gepland op een parkeerplaats in Delft. Direct na de transactie hield het team de Utrechtse afnemer aan.
Daarna werden op diverse plaatsen in de regio vier mannen en een vrouw (in de leeftijd van 37 tot 47 jaar) aangehouden. Op zeven verschillende locaties in Delft, Den Haag en Nootdorp vonden tevens doorzoekingen plaats, waaronder in vier woningen. De buit: honderdduizenden XTC-pillen, cocaïne, grondstoffen voor medicijnen en verdovende middelen en vuurwapens.
Ook nam de politie auto's en geld in beslag. Op een van de locaties werden drie tabletteermachines gevonden en zogeheten 'stempels'. De politie sluit meer aanhoudingen niet uit. Vijf verdachten zijn op 8 juli voorgeleid aan de rechter-commissaris. Deze verlengde de voorlopige hechtenis van die verdachten met twee weken.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.