RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Boer Piet heeft eindelijk weer kippen sinds vogelgriep toesloeg: 'Heb het gekakel gemist'

1/2
HEKENDORP - Na maanden van oorverdovende stilte klinkt er eindelijk weer gekakel op de boerderij van de familie Wiltenburg in Hekendorp. Eind november werd er vogelgriep vastgesteld en moesten alle 100.000 kippen geruimd worden, tot groot verdriet van boer Piet en zoon Pieter. Vanmorgen werden de eerste nieuwe kippen geleverd.

"Het is een hele mooie dag vandaag. Ik ben blij dat de kippetjes gekomen zijn", vertelt Piet met een grote lach op zijn gezicht. "Het gekakel hebben we toch wel een beetje gemist."

Boer Piet Wiltenburg: 'Geen geluid in de kippenstal, dat is onwerkelijk'


Happend naar adem
Eind november liep zijn zoon net als andere dagen voor een routinecontrole door de stal toen hij opeens veel dode kippen zag liggen. Andere dieren gedroegen zich vreemd: ze leken moe en hapten naar adem.

Meteen wist Pieter hoe laat het was. Hij herkende de symptomen van de vorige keer dat bij het familiebedrijf vogelgriep wordt geconstateerd. "Ik haalde meteen mijn vader erbij en hij zei ook: dit is foute boel", vertelde Pieter destijds aan RTV Utrecht.

Volop gekakel
Na drie maanden wordt er dus eindelijk weer volop gekakeld op de boerderij. "We zijn wel aan het werk geweest in de stal, maar geen geluid hebben is onwerkelijk. Ik ben hier geboren en getogen en er waren altijd kippen. En dan ben je ineens aan het werk in de stal en zijn ze er niet", aldus boer Piet.

Het geluid zal alleen nog maar sterker worden. Vandaag zijn 'slechts' 8.000 kippen geleverd. De rest volgt later.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -