Ander snottebelbeleid: kinderen met klachten moeten toch thuisblijven

© Pixabay
PROVINCIE UTRECHT - Als kinderen verkoudsheidsklachten hebben, zoals een loopneus, keelpijn of hoesten, moeten ze toch thuisbljiven van school. Dat adviseert het Outbreak Management Team (OMT) aan de scholen die maandag weer open gaan.
Er was even sprake van dat kinderen met klachten naar school mochten komen, maar dat zorgde voor veel onrust en discussie onder leraren. De PO-raad ging daarop in gesprek met het ministerie van Onderwijs.
Als een kind niet getest is, moet het de verkoudheid uitzingen. "Een kind met klachten dat niet is getest, mag weer naar de kinderopvang of school als het 24 uur volledig klachtenvrij is", meldt het OMT volgens het ANP.

Uitzondering

Voor de jonge kinderen is er een uitzondering. Kinderen tussen de nul en vier jaar mogen met een snottebel wel naar de opvang. Ook mogen kinderen met een chronische ziekte waar bekende klachten bijhoren, zoals astma en hooikoorts, mogen naar school als ze corona-achtige klachten hebben. Deze kinderen mogen geen koorts hebben als ze naar school gaan.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.