Trollenrel krijgt staartje: Ronald Camstra op non-actief als topman bij woningcorporatie

Ronald Camstra en 'Noortje van Breukelen'.
Ronald Camstra en 'Noortje van Breukelen'. © GroenLinks / Facebook (Bewerking door RTV Utrecht)
ZEIST - De Facebook-rel die GroenLinks-fractievoorzitter Ronald Camstra uit Zeist afgelopen week de kop kostte, heeft nog meer gevolgen voor hem. De woningcorporatie waar hij sinds november directeur-bestuurder is, heeft hem voorlopig buitenspel gezet en neemt binnenkort een definitief besluit over zijn toekomst.
Camstra kwam afgelopen week in opspraak toen duidelijk werd dat hij op sociale media zogenoemde trollen inzette voor politiek gewin. Hij gebruikte fictieve personen als 'Noortje van Breukelen' om in Facebook-discussies de standpunten van GroenLinks te verkondigen. Camstra bleef eerst ontkennen, maar gaf uiteindelijk toe toen de bewijzen zich opstapelden.

Time-out van een week

Als directeur-bestuurder van Woningstichting Barneveld heeft de gevallen fractievoorzitter nu een "time-out van een week" gekregen. De Raad van Commissarissen zal daarna verder beslissen over de toekomst van Camstra. "We nemen nu de tijd om na te denken over de ontstane situatie en de eventuele gevolgen hiervan", zegt RvC-voorzitter Johan Borren.
Camstra laat op de site van de woningcorporatie weten: "Het spijt me ontzettend dat ik het vertrouwen heb beschaamd van medewerkers en relaties van Woningstichting Barneveld. Ik schaam me hier diep voor. Ik heb een hele domme fout gemaakt en zal daar lering uit trekken, en ik zal er alles aan doen om het vertrouwen weer te herstellen."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.