Veel basisscholen in regio dicht: 'Hele dag lopen wikken en wegen'

© Pixabay
PROVINCIE UTRECHT - Tientallen basisscholen in de regio blijven dicht omdat veel docenten niet naar hun werk kunnen komen. In de provincie gaat het in ieder geval al om scholen in Utrecht, Bunnik, Odijk en De Bilt. Deze scholen geven veelal aan ook geen noodopvang te kunnen geven.
Een woordvoerder van de PO-raad, de sectororganisatie van het basisonderwijs bevestigde het beeld zondagavond. "We krijgen steeds meer signalen dat leerkrachten de school niet kunnen bereiken." De scholen zouden in principe weer open gaan, na de verplichte sluiting tijdens de coronalockdown.
Een van de scholen die dichtblijft is de Utrechtse basisschool De Wereldwijzer. Directeur Monique Reijmer zegt dat ze de veilligheid van docenten en leerlingen niet kan waarborgen. "Ik heb de hele middag zitten wikken en wegen. Ook veel contact gehad met het bestuur, met collega's, met de MR en andere scholen. Je wilt zo graag weer open na de lockdown, dat stond eigenlijk op één."
Ook de Anne Frankschool in Bunnik blijft dicht en er is geen noodopvang. De kinderen volgen thuisles. De school is onderdeel van scholengroep Wereldkidz, met tientallen scholen in de provincie. De scholengroep laat het besluit aan individuele individuele scholen.
Stichting Delta De Bilt heeft besloten alle scholen te sluiten. Het gaat om tien basisscholen in de gemeente De Bilt. De Nieuwe Baarnsche School (NBS) heeft een tussenoplossing gevonden: de school gaat wel open maar zeven van de zeventien klassen krijgen thuis les omdat de meesters of juffen niet naar school kunnen komen.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.