RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Avondklok wordt verlengd tot en met 2 maart

PROVINCIE UTRECHT - De avondklok wordt verlengd tot en met 2 maart. Dat maakt het kabinet later vandaag bekend, bevestigen ingewijden na berichtgeving van de Telegraaf. Daarmee loopt de maatregel net zo lang door als de rest van de maatregelen die sinds het begin van de strenge lockdown van kracht zijn.

Demissionair minister Hugo de Jonge van Volksgezondheid zei een week geleden al dat hij heel weinig ruimte om de huidige lockdown te versoepelen. "Als je gewoon eerlijk bent over het epidemiologisch beeld dan is daar heel weinig ruimte om een stap te zetten", aldus de bewindsman. Er komt een derde golf aan en "en dat betekent dat je heel behoedzaam moet zijn" met de eerste stappen die je kunt zetten.

Op 23 februari wordt gekeken of de maatregel van kracht moet blijven. Op die dag wordt ook gekeken of de overige maatregelen van kracht moeten blijven, of dat er kan worden versoepeld.

De crisiscommissie van het kabinet moet later vandaag nog officieel de knoop doorhakken. Het kabinet maakt vanmiddag ook bekend of er schaatsmarathons en toertochten op natuurijs worden toegestaan.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -