Tochtflat Hanoidreef Utrecht aangepakt na klachten van bewoners en politiek

UTRECHT - Vier medewerkers van Bo-Ex zijn vandaag met spoed aan de slag gegaan bij een tienhoog flat aan de Utrechtse Hanoidreef. Vorige week sprak de Utrechtse politiek schande over het achterstallig onderhoud aan de flat. Partijen in de raad vinden de situatie onaanvaardbaar.
De bal kwam aan het rollen na een brandbrief namens de 116 bewoners van de flat. De raad sprak schande van de situatie en wethouder Kees Diepeveen noemde de situatie onacceptabel.
Bewoonster Marianne Kloeth laat zien hoe het de situatie in de flat is. Haar balkondeur is verrot, schimmel staat tegen de muren en in de badkamer komen de tegels van de wand. Ze is niet de enige, minstens tachtig andere bewoners hebben ook geklaagd. Ramen gaan nauwelijks dicht en in de centrale hal staat de vloer blank als het buiten regent.
Schimmel, verrotting en tocht: bewoners Hanoidreef voelen zich in de kou gezet door woningcorporatie

Slopen of renoveren

Een woordvoerder van woningcorporatie Bo-Ex zegt dat de bewoners terecht klagen. De situatie is ontstaan doordat er maar geen besluit genomen kan worden over de toekomst van de flat: moet hij gesloopt worden, of gerenoveerd. Ook de bemoeienis van de gemeente met het gebied heeft voor vertraging gezorgd. De woordvoerder laat weten dat er uiterlijk eind dit jaar een besluit valt. Maar daarna zal het nog geruime tijd duren voordat er werkelijk iets structureels verandert aan de situatie.
Nu het zo koud is hebben bewoners het niet makkelijk, bewoonster Marianne Kloeth zit het liefst onder een dekentje: "En ik heb het gevoel dat ik voor heel Overvecht stook, alle warmte gaat zo naar buiten." En onderbuurman Patrick Overkamp maakt zich vooral zorgen over de kinderen onder hem. "De ramen gaan niet goed dicht, en daarom hebben de buren er een extra slotje opgezet. De kleine kan dan niet uit het raam vallen, want het is levensgevaarlijk."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.