RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Utrechtse raad: 'Terrassenbeleid in corona-tijd moet beter'

UTRECHT - Een meerderheid in de Utrechtse gemeenteraad zegt gefrustreerd te zijn door het terrassenbeleid van afgelopen jaar. De partijen roepen het college van B&W op om de zaken vóór de komende lente beter te regelen. De partijen willen dat horecaondernemers voldoende ruimte krijgen en op tijd weten waar ze aan toe zijn, in deze corona-tijd.

Onder aanvoering van D66 stellen zeven Utrechtse partijen vragen aan het college. Daaruit blijkt het duidelijke standpunt van de zeven. Zo schrijven ze: "In het voorjaar lukte het niet om ruim op tijd uitsluitsel te geven aan ondernemers over verruimingsmogelijkheden voor terrassen, en dat vinden wij frustrerend en onnodig."

De partijen snakken naar een einde van de corona-pandemie, maar zijn realistisch genoeg om te beseffen dat die nog maanden kan voortduren. En dus willen ze dat Utrecht in het voorjaar klaar is voor een veilig terrassenseizoen. Maar daarnaast willen ze horecaondernemers de ruimte geven om zaken te doen: "Veel ondernemers staat het water aan de lippen."

Hopeloos fout
De gemeente heeft inmiddels regels voor ruimere terrassen voor de horeca, maar cafés en restaurants moeten daar wel een vergunning voor aanvragen. En daar ging het vorig jaar hopeloos fout, volgens de partijen. Dat moet dit jaar beter, vinden ze: "Inmiddels is het begin februari. Wij hebben er zorgen over of het nu wel tijdig lukt, omdat het optuigen van het tijdelijk vergunningsstelstel een grote operatie is," stellen de partijen. "Ondernemers verkeren in een heel onzekere periode, daarom is het belangrijk dat we vanuit de gemeente zoveel mogelijk duidelijkheid bieden."

In het voorjaar lukte het niet om ruim op tijd uitsluitsel te geven aan ondernemers over verruimingsmogelijkheden voor terrassen, en dat vinden wij frustrerend en onnodig"
Maarten Koning (D66)

Verder vragen de partijen aandacht voor de penibele financiële situatie van veel horecaondernemers: "Sinds medio oktober zijn horecagelegenheden weer gesloten en voor veel ondernemers wordt de situatie steeds uitzichtlozer." De raad roept de gemeente op nog coulanter te zijn met het innen van lokale belastingen. Tenslotte pleiten de partijen ervoor om zaken die geen ruimte hebben voor een volwaardig terras, toestemming te geven voor een gevelterras, een simpel bankje tegen de gevel van hun pand.


Meer lezen over het coronavirus in de regio? Alle verhalen en de gevolgen voor de provincie Utrecht hebben we verzameld op deze plek.
Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -