Geliefde iglo in Amersfoort moet gesloopt worden: 'Een ijskoude reactie'

© Jeroen van der Veer
AMERSFOORT - Een iglo waar de afgelopen dagen veel plezier aan wordt beleefd, moet worden verwijderd van de Hof in Amersfoort. Het sneeuwhuisje staat in de weg volgens de gemeente. Vrijdag en zaterdag is het markt en de kraampjes kunnen er niet omheen worden gezet.
Ondernemers, inwoners en kinderen maakten de iglo zondag. Het bouwwerk trekt volgens De Stad Amersfoort veel bekijks en de bouwers krijgen veel positieve reacties. Het sneeuwhuisje blijkt ook fotogeniek. Op Instagram staan onder de hashtag #igl033 diverse plaatjes en ook op Twitter komt de iglo veel voorbij.
Volgens de gemeente moet de iglo niet weg omdat er te veel mensen op af komen. "Hij staat in de weg, dat is het", zegt een woordvoerder. In Amersfoort wordt teleurgesteld gereageerd op het besluit. Inwoner Jaap spreekt van "een ijskoude reactie". Hij roept zelfs de burgemeester op om in actie te komen.
Wie de iglo nog even wil bezoeken moet snel zijn. Voor donderdag 21.00 uur moet hij zijn gesloopt. Gelukkig hebben we de foto's nog...

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.