Mike van de Wegenwacht verveelt zich niet met dit weer: 'Met open armen ontvangen'

© RTV Utrecht
PROVINCIE UTRECHT - Hoewel we weinig op de weg zitten, vermaakt de wegenwacht zich deze dagen uitstekend. Door het winterweer zijn er namelijk toch veel pechgevallen. Mike Konijnenberg van de ANWB Wegenwacht wordt dan meestal met open armen ontvangen.
"Meneer wilde wegrijden en merkte dat ie niet meer van de handrem afging", zegt Konijnenberg. De bestuurder baalt: "Ik sta hier al een paar uur."
Het is een veelgemaakte fout. "Ik had de handrem aangetrokken en dat moet je natuurlijk niet doen met deze kou. Ik wist het eigenlijk wel, maar uit automatisme zet je 'm er toch op. Dan krijg je dit soort dingen." De automobilist heeft een uur gewacht op de Wegenwacht, maar is inmiddels weer op weg geholpen. "Ik moet naar Schiphol, dus ga er snel vandoor."

Veel voorkomende problemen

Dit komt veel voor, vertelt Konijnenberg. Het meeste ziet hij een lege accu, maar een vastgevroren handrem staat met stip op twee. "Dan hebben we nog dichtgevroren deuren, wissers die gebruikt worden in de sneeuw terwijl de auto nog niet schoon is, dat soort dingen."
Konijnenberg vindt dat hij een mooi vak heeft. "De ene persoon is er rustig onder, de andere is boos. Geen pechgeval is hetzelfde." Hij ziet veel mensen die onvoorbereid de weg op gaan. "We adviseren mensen om te zorgen voor een warme deken en een dikke winterjas, mocht je onverhoopt met pech komen te staan."

'We zijn er binnen een half uur'

Normaal gesproken heeft de Wegenwacht een aanrijtijd van 90 minuten, maar nu zijn ze er binnen een half uur. Konijnenberg merkt dat mensen dankbaar zijn. "Deze meneer was ook blij met de komst van de Wegenwacht. Dat is toch fijn om te horen."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.