Taakstraf voor Bunschoter die agenten mishandelde na stapavond in Amersfoort

Beelden van de mishandeling belandden op videosite Dumpert.
Beelden van de mishandeling belandden op videosite Dumpert. © Dumpert
AMERSFOORT/BUNSCHOTEN-SPAKENBURG - Een van de mannen die in maart 2018 een groep agenten mishandelde in Amersfoort, is veroordeeld tot 240 uur taakstraf. De 24-jarige Bunschoter heeft grotendeels schuld bekend.
Hij duwde, sloeg en schopte meerdere agenten, zo vindt de rechter bewezen. Normaal gesproken staat voor zulk geweld een taakstraf van 150 uur, maar omdat agenten in functie het slachtoffer waren wordt de straf verhoogd tot 240 uur. De uitspraak is gelijk aan de eis van het OM.
Een kleine drie jaar geleden keerde een groep van zes personen zich na een stapavond tegen de politie. Dat gebeurde bij de Nieuweweg. Drie agenten raakten gewond. De relschoppers probeerden zelfs één van de agentes te wurgen.
Het geweld leidde tot grote verontwaardiging in Amersfoort, zeker toen beelden ervan op Dumpert belandden. De man die probeerde de agente te wurgen is eerder al veroordeeld tot twintig maanden cel waarvan vier voorwaardelijk. Hij is de broer van de vandaag veroordeelde Bunschoter.
De verdachte die vandaag terechtstond krijgt een aanzienlijk lagere straf omdat zijn aandeel in het geweld kleiner was. Bovendien heeft hij spijt betuigd en heeft hij zijn leven gebeterd, zegt de rechter.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.