Utrecht denkt na over buitensporten in tenten

© RTV Utrecht / Hannah Cammeraat
UTRECHT - De gemeente Utrecht gaat onderzoeken of openbare sportplekken overdekt kunnen worden. Dat zou dan moeten gebeuren met een grote bedrijfsmatige partytent, waarbij de zijkanten open zijn. De tent zou door jongeren onder de 18 jaar gebruikt kunnen worden, want die mogen nog steeds in teamverband sporten.
De toezegging voor een onderzoek kwam van wethouder Eelco Eerenberg (D66), na vragen van D66 en Student & Starter. Die verwezen naar de gemeente Amsterdam waar al twee dergelijke overdekte sportvelden zijn.

Toegevoegde waarde

In de hoofdstad staat een grote huurtent over een sportveld van 25 bij 15 meter. "Nu het weer kouder en natter is, zijn geschikte plekken om veilig en overdekt buiten te sporten schaars. Bijvoorbeeld als je wilt kickboksen of bootcampen", zegt Has Bakker van D66.
"We hebben met interesse kennisgenomen van dit initiatief", aldus Eerenberg. "Ik kan u zeggen dat wij in overleg met Sport Utrecht gaan verkennen of we overdekte sportplaatsen ook in Utrecht van toegevoegde waarden zullen zijn."
Nu het weer kouder en natter is, zijn geschikte plekken om veilig en overdekt buiten te sporten schaars.
Has Bakker (D66)
De wethouder maakt wel een paar kanttekeningen bij het idee. Zo moet er ruimte zijn voor een dergelijk initiatief en ook de kosten spelen een rol. De gemeente gaat het niet zelf organiseren, maar zoekt partijen die dat willen gaan doen. Ook de VVD heeft zijn bedenkingen, zij zijn bang dat zo'n tent een hangplek wordt, waar jongeren voor overlast gaan zorgen.
De wethouder wil vooral positief naar het initiatief kijken. Of zo'n voorziening na corona zal blijven staan is niet duidelijk, maar de wethouder wil te zijner tijd kijken of er dan nog steeds behoefte aan is.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.