Opluchting in Lunetten na arrestatie van vrouwenbelager: 'Fantastisch!'

UTRECHT - Opluchting in Lunetten vandaag na het nieuws dat de politie denkt de vrouwenbelager te hebben opgepakt die daar afgelopen zomer veel angst veroorzaakte. "Fantastisch," reageert één vrouw. "Je zit al zoveel thuis en dit is een fantastische plek om te wandelen en eigenlijk durfde ik dat niet meer."
Met de arrestatie van een 28-jarige man uit Lunetten hoopt de politie de dader te hebben gepakt die verantwoordelijk is voor meerdere mishandelingen van vrouwen in die Utrechtse wijk. De zogenoemde 'vrouwenbelager' zorgde vorig jaar voor veel onrust, en de politie riep vrouwen zelfs op om samen te fietsen.
Onderzoek in Lunetten nadat een vrouw is belaagd
Onderzoek in Lunetten nadat een vrouw is belaagd © Michiel van Beers
De recherche spreekt van "zeer intensief onderzoek", waarbij agenten ook een huiszoeking hebben gedaan in drie verschillende panden in Utrecht. De man is na zijn aanhouding overgebracht naar het cellencomplex in Houten. De man wordt verdacht van meerdere mishandelingen.
Voor hoeveel zaken de man precies verantwoordelijk wordt gehouden, wordt nu uitgezocht. Politiewoordvoerder Hilde Bakker: "We hebben nooit een aantal zaken genoemd waar dit onderzoek over gaat. Nu kunnen we uit-rechercheren om hoeveel zaken het precies gaat."

Opluchting in Lunetten

In Lunetten werd vandaag in ieder geval met vreugde gereageerd op het nieuws. "Het is niet een fijn gevoel dat er iemand rondfietst en je al die mediaberichten krijgt," zegt één vrouw. En niet alleen de inwoners van Lunetten zelf maakten zich zorgen: ook hun familie was er niet gerust op. "Ik had ook veel familie die verontrust was en die liever had dat we niet alleen over straat fietsten. Dus ik ben wel blij en opgelucht, ja."
Opluchting in Lunetten na aanhouding vrouwenbelager
Ook een andere wandelaarster hoeft niet lang na te denken als haar gevraagd wordt naar een reactie. "Fantastisch! Je zit al zoveel thuis en dit is een fantastische plek om te wandelen en eigenlijk durfde ik dat niet meer. Dus als het echt zo is, ben ik superblij."
Een derde vrouw sluit zich daarbij aan: "Het is wel fijn als dit de persoon is omdat ik best wel vaak hier 's ochtends vroeg of 's avonds naar huis fiets. Ik denk dat je nu dan net wat meer ontspannen op de fiets zit."

Houtensepad

De laatste mishandeling vond plaats op 26 september 2020. Op die dag werd vroeg in de ochtend een vrouw belaagd op het Houtensepad in Lunetten. De politie nam het voorval hoog op omdat er tussen de wijken Lunetten en Hoograven in de maanden daarvoor al vaker vrouwen werden aangevallen. Alle meldsters gaven aan dat een man hen van achter benaderde.
Volgens de politie komt er met deze aanhouding "een einde aan een lange periode van bezorgdheid, vooral onder vrouwelijke fietsers en wandelaars". Het dringende advies om samen te fietsen geldt dan ook niet meer. Wel benadrukt de politie dat "alert zijn altijd verstandig is", en dat er altijd 112 gebeld mag worden bij verdachte situaties.
In de wijk heerste de dagen na het laatste incident onrust onder inwoners.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.