Zes jongeren opgepakt voor vernielingen en gooien van ijsballen in Driebergen

© RTV Utrecht
DRIEBERGEN-RIJSENBURG - Zes jongeren zijn opgepakt na een reeks incidenten in Driebergen. Volgens de politie begon dat met het bekogelen van voorbijgangers met sneeuwballen, maar daarna ging het van kwaad tot erger.
De eerste meldingen over de groep jongeren kwamen afgelopen zondag al. Toen werden in de omgeving van de Groenhoek voorbijgangers bekogeld met sneeuw- en ijsballen. Een dag later trokken de jongeren ook auto's open om sneeuw naar binnen te gooien. En ze beschadigden auto's met grote brokken ijs.
De politie kwam al vaker op meldingen van de overlast af, maar het lukte telkens niet de groep, van wie de jongste 13 is, in de kraag te vatten. Afgelopen dinsdag en woensdag werden leden van de groep op heterdaad betrapt, en aangehouden. Ze komen allemaal uit Driebergen. Eén van hen is 26 jaar oud, twee van hen zijn 18 jaar, en de anderen zijn 17 jaar, 14 jaar en 13 jaar oud.
Burgemeester Naafs is blij met de aanhouding. "Heel goed dat de burgers aan de bel hebben getrokken en melding hebben gedaan van de overlast. De politie heeft in goede samenwerking daadkrachtig en vakkundig opgetreden", zegt hij.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.