Ronald Camstra weg bij Woningstichting Barneveld na rel om nepprofielen

© GroenLinks / Facebook
ZEIST - Na het fractievoorzitterschap van GroenLinks kost een rel rond zelfverzonnen Facebook-profielen Ronald Camstra uit Zeist nu ook zijn baan.
Camstra kwam vorige week in de problemen toen uitkwam dat hij zelfgemaakte nepprofielen op social media inzette. Hij gebruikte fictieve personen als 'Noortje van Breukelen' om in Facebook-discussies de standpunten van GroenLinks te verkondigen. Hij bleef eerst ontkennen, maar gaf uiteindelijk toe toen de bewijzen zich opstapelden. Daarna stopte hij als fractievoorzitter van GroenLinks in Zeist.
De oud-fractievoorzitter werkte sinds november vorig jaar bij Woningstichting Barneveld als directeur-bestuurder. Daar kreeg hij eerder al een time-out. Vanavond maakte de woningstichting in een persbericht van vier regels bekend dat hij 'in goed overleg' vertrekt.
Camstra betuigde op de site van de woonvereniging eerder al spijt van zijn daden. "Het spijt me ontzettend dat ik het vertrouwen heb beschaamd van medewerkers en relaties van Woningstichting Barneveld. Ik schaam me hier diep voor. Ik heb een hele domme fout gemaakt en zal daar lering uit trekken, en ik zal er alles aan doen om het vertrouwen weer te herstellen."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.