Bijna driehonderd nieuwe coronabesmettingen in provincie, maar geen enkele in Woudenberg

© RTV Utrecht
PROVINCIE UTRECHT - Tussen vrijdagochtend en zaterdagochtend zijn in de provincie Utrecht 299 nieuwe coronagevallen geregistreerd. Dat blijkt uit cijfers van het RIVM. Dat is iets meer dan een week geleden, toen er 273 geregistreerde besmettingen waren.
Relatief veel besmettingen waren er in Lopik (25). Daarmee staat de gemeente in absolute aantallen net achter de veel grotere gemeenten Utrecht (41) en Amersfoort (33). Woudenberg noteerde als enige gemeente in de provincie geen nieuwe besmettingen.
Het aantal sterfgevallen door corona steeg met drie. Dat wil niet zeggen dat al deze mensen in de afgelopen 24 uur zijn overleden, want sterfgevallen worden soms pas na een tijdje geregistreerd.

In heel Nederland meer dan vierduizend besmettingen

In heel Nederland werden 4299 nieuwe coronabesmettingen geregistreerd. Dat is vergelijkbaar met de cijfers van vrijdag en van vorige week.
In de afgelopen zeven dagen kreeg het RIVM 24.207 meldingen van positieve tests, een gemiddelde van 3458 besmettingen per etmaal. Dat cijfer ligt lager dan in de voorgaande weken, maar is ernstig vertekend door de sluiting van de teststraten afgelopen zondag door het barre winterweer.
Het aantal sterfgevallen door corona steeg met 67, een meer dan vrijdag. Dat is vergelijkbaar met voorgaande dagen.

Officieel dodental richting vijftienduizend

Sinds het begin van de uitbraak, bijna een jaar geleden, zijn meerdan een miljoen Nederlanders positief getest. Het officiële dodental staat op 14.796 en komt in de loop van volgende week waarschijnlijk boven de 15.000 uit. De werkelijke aantallen besmettingen en sterfgevallen liggen vrijwel zeker hoger.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.