Minder coronabesmettingen geregistreerd, één sterfgeval in Utrecht

© RTV Utrecht
PROVINCIE UTRECHT - In de provincie Utrecht zijn het afgelopen etmaal 257 nieuwe coronabesmettingen vastgesteld, tientallen minder dan gisteren (300). Twee mensen moesten vanwege het virus worden opgenomen in het ziekenhuis. De afgelopen 24 uur kreeg het RIVM te horen dat een inwoner van de stad Utrecht is overleden.
Amersfoort (41) en Utrecht (38) telden de meeste positieve coronatesten. In Bunnik en Renswoude werd geen enkele nieuwe besmetting ontdekt. Omgerekend naar inwonertal heeft Bunschoten weer relatief veel besmette inwoners geregistreerd, maar een belangrijke kanttekening is dat daar sinds maandag op veel grotere schaal dan in andere gemeenten wordt getest.

Landelijk

Landelijk zijn tussen zaterdagochtend en zondagochtend zijn 3497 nieuwe coronagevallen geregistreerd. Dat is boven het gemiddelde over de afgelopen zeven dagen van 3390 per dag. Het aantal nieuwe besmettingen van zaterdag is bijgesteld van 4229 naar 4204. In de afgelopen zeven dagen kreeg het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) 23.729 meldingen van positieve tests.
Het aantal sterfgevallen door corona steeg met 23. Zaterdag werden er nog 67 overlijdens gemeld. De sterftecijfers betekenen niet dat al die mensen in de afgelopen 24 uur zijn overleden, want sterfgevallen worden soms pas na een tijdje geregistreerd.

Ziekenhuizen

Ziekenhuizen behandelen momenteel 1859 mensen vanwege Covid-19, de ziekte die door het coronavirus wordt veroorzaakt. Dat zijn er vier minder dan de vorige dag, meldt het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS).
Van de opgenomen patiënten liggen er 530 op de intensive care, een daling van acht patiënten vergeleken met de dag ervoor, en 1329 op verpleegafdelingen, vier patiënten meer.
Volgens het LCPS volgt de ziekenhuisbezetting door corona momenteel een overwegend dalende trend. "We verwachten dat dit de komende week aanhoudt. We volgen de ontwikkelingen ten aanzien van de Britse variant op de voet, omdat de opkomst hiervan in de komende weken kan leiden tot een toename in het aantal besmettingen en ziekenhuisopnames."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.