RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Weekend vol schaatsongelukken levert geen problemen op voor spoedeisende hulp in de regio

PROVINCIE UTRECHT - Tientallen botbreuken aan de heup, arm en pols: de winterpret bezorgt de spoedeisende hulpafdelingen van Utrechtse ziekenhuizen dit weekend een enorme toestroom aan schaatspechvogels. Toch kon ondanks corona iedereen gewoon worden behandeld. Dat blijkt uit een rondgang van RTV Utrecht.

Volgens diverse woordvoerders van de ziekenhuizen waren de afdelingen voorbereid op een grote toestroom aan schaatsongelukken. De piek zat vooral op de zaterdag, maar ook op zondag was er nog flinke drukte op de spoedeisende hulp.

Extra personeel en gips
"Het is niet zo dat we helemaal overlopen", zegt Erik van Goor van het Meander Medisch Centrum in Amersfoort. Zijn ziekenhuis noteerde vanmorgen nog ruim honderd fracturen. "Maar het is wel uitzonderlijk veel."

Ook voor het St. Antonius Ziekenhuis in Utrecht en Nieuwegein was het flink aanpoten. Dankzij extra gips en personeel was het goed te doen. Woordvoerder Rianne Beukelman noemt het drie keer zo druk als normaal. "Dat we ons zo voorbereid hebben zorgde ervoor dat we het aankonden."

Het UMC Utrecht was back-up voor het geval er complexere zorg nodig was. Gisteren sprongen ze nog wel bij om de andere ziekenhuizen te ontlasten, maar vandaag was dat niet meer nodig. In totaal kwamen daar vandaag drie mensen met botbreuken binnen.

Corona
Ook corona zorgde nergens voor problemen in de behandelingen. "De coronazorg die blijft een beetje rond hetzelfde aantal in onze regio. Dat is een redelijk stabiel beeld", legt Joris Prinssen van het UMCU uit.

"Wat je niet moet hebben is dat gevallen echt naar een operatiekamer moeten, dat is gelukkig uitgebleven. Die mensen moeten vaak ook wat langer blijven en dan zou de druk daar ook echt toenemen. Maar dat is niet aan de hand geweest."


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -