RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Dooi moet ingesloten runderen bij Amerongen zelf aan land helpen

AMERONGEN - Het Utrechts Landschap staakt de pogingen om de twee overgebleven Gallowayrunderen uit het bosje in de Amerongse Bovenpolder te krijgen. De dieren raakten een paar dagen geleden ingesloten. Utrechts Landschap bracht gisteren het grootste deel van de kudde al op het droge door een rupsvoertuig in te zetten.

Vandaag deed het Utrechts Landschap meerdere pogingen de resterende twee runderen ook van het ijs te krijgen. Volgens de dierenarts zijn de dieren "vitaal" en met het oog op de ingetreden dooi, verwacht de organisatie dat de dieren er zelf vanaf komen.

Rupsvoertuig
De kudde raakte donderdag in de problemen nadat ze door het water waren gelopen. 's Nachts veranderde dat water in ijs, waardoor ze niet meer konden terugkeren en ze ingesloten raakten.

Vanwege de kou bracht het Utrechts Landschap het merendeel van de runderen naar de vaste wal. Dat deden ze door een rupsvoertuig in te zetten dat het ijs kapot reed. Tegelijkertijd gebruikten ze voer om de dieren te verleiden de overtocht te wagen.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -