Code rood wegens gladheid, GGD-testlocaties 's ochtends gesloten

Code rood door gladheid
Code rood door gladheid © RTV Utrecht
PROVINCIE UTRECHT - Het KNMI geeft code rood af voor maandagochtend vanwege een "verraderlijke gladheid op uitgebreide schaal". Het weeralarm geldt vanaf 05.00 in de provincie Utrecht.
De gladheid wordt veroorzaakt door sneeuwresten op de wegen maar vooral als gevolg van ijzel. Naar verwachting verdwijnt die gladheid in de loop van de ochtend.

Test- en vaccinatielocaties gesloten

Alle GGD-locaties waar gevaccineerd en getest wordt, blijven maandagochtend gesloten. De mensen die een afspraak hebben staan, worden verzocht niet te komen. De GGD probeert hen nog te bereiken via sms of telefoon.
Na het middaguur gaan de locaties weer open. Dat geldt voor test- en vaccinatiestraten en alle mobiele units. De GGD Utrecht adviseert wel om de website in de gaten te houden voor eventuele wijzigingen.

Openbaar vervoer en regiotaxi

De provincie Utrecht laat weten dat de regiotaxi morgenochtend niet rijdt. Ze adviseren om de website in de gaten te houden voor actuele informatie.
De NS zei eerder vandaag dat er vanaf maandag weer met de reguliere dienstregeling wordt gereden. De verwachte gladheid kan daar mogelijk nog van invloed op zijn. "Misschien heeft ons personeel meer moeite dan normaal om op het werk te komen. Verder moeten mensen oppassen voor gladheid op en om onze perrons." De vervoerder adviseert reizigers kort voor vertrek de reisplanner te checken.
Ook U-OV, de openbaar vervoerder in de regio Utrecht, raadt aan om hun website in de gaten te houden. De dienstregeling is verder zo veel mogelijk normaal.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.