Vermoedelijke vrouwenbelager (28) uit Lunetten nog zeker twee weken in voorarrest

UTRECHT - De 28-jarige man die afgelopen vrijdag werd opgepakt op verdenking van het belagen van meerdere vrouwen in de Utrechtse wijk Lunetten, moet zeker twee weken in voorarrest blijven. Gisteren is hij voorgeleid. De raadkamer beslist volgende week of het voorarrest van de Utrechter wordt verlengd.
In de Utrechtse wijk heerst grote opluchting, nu de vermoedelijke vrouwenbelager achter slot en grendel zit. De man zou verantwoordelijk zijn geweest voor meerdere mishandelingen van vrouwen. De zogenoemde 'vrouwenbelager' zorgde vorig jaar voor veel onrust, en de politie riep vrouwen zelfs op om samen te fietsen.
Voor hoeveel zaken de man precies verantwoordelijk wordt gehouden, is nog niet bekend. Politiewoordvoerder Hilde Bakker liet vrijdag weten dat de politie dat nu probeert uit te zoeken: "We hebben nooit een aantal zaken genoemd waar dit onderzoek over gaat."

Blij en opgelucht

In Lunetten werd vrijdag met vreugde gereageerd op het nieuws. "Het is niet een fijn gevoel dat er iemand rondfietst en je al die mediaberichten krijgt," zegt één vrouw. En niet alleen de inwoners van Lunetten zelf maakten zich zorgen: ook hun familie was er niet gerust op. "Ik had ook veel familie die verontrust was en die liever had dat we niet alleen over straat fietsten. Dus ik ben wel blij en opgelucht, ja."
Opluchting in Lunetten toen duidelijk werd dat de vermoedelijke vrouwenbelager is opgepakt.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.