Instellingen

Gewapende beroving in Amersfoort

AMERSFOORT - De politie in Amersfoort is op zoek naar één van drie mannen die ervan verdacht worden een gewapende beroving gepleegd te hebben.
De beroving vond plaats op vrijdag 17 juli rond 13.00 uur op Den Wijnbergh. Het slachtoffer, een 48-jarige man uit Polen, was aan het sleutelen aan zijn autoambulance (vervoermiddel om auto’s te vervoeren).
De man werd door twee mannen geslagen en onder schot gehouden met een vuurwapen. Er werd geschreeuwd en toen de man wist weg te rennen, werd hij in zijn bil gestoken. Eén van de mannen reed weg met de autoambulance en de ander stapte bij een derde man in een rode auto en reed weg. Zij reden weg richting de Diamantweg.
Andere agenten, die nog niet wisten van de beroving, zagen de auto’s op de Van Weerden Poelmanweg te Soest staan. Zij vertrouwden de situatie niet helemaal en controleerden de voertuigen. Daarbij rende één van de mannen het bos in. Op dat moment kregen de agenten informatie door dat de mannen verdacht werden van de beroving en hielden de twee mannen (van 24 jaar uit Soest en 26 jaar uit Amersfoort) die daar nog waren, aan. In de rode auto troffen de agenten een vuurwapen aan.
Meerdere agenten en een helikopter werden ingezet in de zoektocht naar de derde man, die een negroïde uiterlijk heeft. De politie vraagt getuigen, of mensen die meer van de beroving weten en/of weten wie de derde verdachte is, contact op te nemen via 0900-8844.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.