RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

N'Ketia Seedo richt zich nu op outdoorseizoen: 'Ik wil heel graag de Olympische estafette lopen'

1/2
UTRECHT - Een jaar geleden werd de toen pas 16-jarige N'Ketia Seedo tijdens de NK indooratletiek Nederlands kampioene op de 60 meter. Komend weekend verdedigt de Utrechtse haar titel niet. Ze heeft haar indoorseizoen geschrapt en bereidt zich nu voor op de zomer.

Blessures
"Vorig jaar na het NK indoor kreeg ik problemen met mijn belastbaarheid", vertelt Seedo. "Eerst kreeg ik last van mijn enkel, en daarna scheurde ik in september mijn hamstring." Het gevolg was dat ze pas in januari de eerste serieuze snelheidstrainingen voor de winter kon gaan doen. "Daar begin je normaal in november mee."

Doordat ze zo laat met die snelheidstrainingen begon, vielen de prestaties bij haar eerste wedstrijd, twee weken geleden in Frankrijk, tegen. "Dat was gewoon slecht. Maar we dachten dat het misschien kwam doordat ik te zenuwachtig was." Dus werd er afgelopen weekend opnieuw een wedstrijd gepland. "Dat was leuk, gezellig en ontspannen. Maar de tijd viel weer tegen", aldus Seedo.

Topfit
En dus werd besloten dat Seedo's indoorseizoen 2021 voorbij is en dat ze zich gaat richten op het outdoorseizoen. "Maar ik zit niet teleurgesteld thuis hoor", zegt de Zuilense. "Het gaat echt wel goed. Ik ben honderd procent hersteld en kan goed trainen. Ik heb alleen nog niet de snelheid die ik nodig heb."

 NK 2019, Dafne Schippers wint nipt van N'Ketia Seedo (210) NK 2019, Dafne Schippers wint nipt van N'Ketia Seedo (210) | Foto: Fotostudio RedGreenBlue

De vraag is of de problemen met de belastbaarheid mogelijk zijn onstaan door de overstap van haar Utrechtse ontdekker en trainer Juul Acton naar het nationale trainingscentrum op Papendal, in de zomer van 2019. Seedo denkt van niet. "Dit had ook bij Juul kunnen gebeuren. Ik heb die blessures niet opgelopen doordat ik anders ben gaan trainen."

Olympische Spelen
Ook de druk die bij haar nieuwe status komt kijken speelt geen rol. Sinds haar doorbraak wordt Seedo voortdurend vergeleken met haar stadgenote Dafne Schippers. "Daar heb ik geen last van, ik kan me daar heel goed voor afsluiten", zegt de 17-jarige sprintster. "Ik doe het voor mezelf, niet voor anderen. De enige die mij druk oplegt, ben ikzelf."

Het doel dat ze daarbij stelt is hoog. "Ik ga nu proberen mij te plaatsen voor de estafetteploeg, voor de Olympische Spelen van deze zomer. Dat wil ik heel graag en ik hoop dat dat lukt."

Wanneer we Seedo voor het eerst weer in een wedstrijd in actie gaan zien, is nog onduidelijk. "Het is nu sowieso moeilijk, omdat er nog geen wedstrijdkalender is. Ik heb nog geen wedstrijd gepland, dat gaan we pas doen als het seizoen begint."


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -