RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Radiopresentatrice Conny Kraaijeveld start online wandelclub: 'M'n mailbox ontplofte'


PROVINCIE UTRECHT - Stomverbaasd is ze. Radiopresentatrice Conny Kraaijeveld deed een oproep op Radio M Utrecht om samen met luisteraars te wandelen met de populaire Ommetje-app. Sindsdien stroomt haar mailbox over. "Het is echt geŽxplodeerd", zegt ze.

 De mailbox van Conny overstroomde na haar oproep De mailbox van Conny overstroomde na haar oproep | Foto: RTV Utrecht/Hannah Cammeraat

Conny heeft inmiddels ruim honderdvijftig berichten gekregen van mensen die zich aanmelden om mee te lopen. Ze vindt het hartstikke leuk om digitaal samen met luisteraars te wandelen, maar had niet verwacht dat het zo populair zou zijn. "Ik vind het hartverwarmend en het is toch iets wat je nu samen kan doen. Ik zak nu wel heel snel in de ranglijst, iedereen haalt me in", zegt ze lachend.

In de Ommetje-app kan je groepen aanmaken met vrienden, familie of collega's en van elkaar zien hoeveel je wandelt op een dag. Hoe meer je wandelt, hoe meer punten je kan verdienen. De app is sinds de tweede lockdown enorm populair en inmiddels bijna een miljoen keer gedownload. De deelnemers liepen bij elkaar al vijftien miljoen ommetjes.

Radiopresentatrice Conny Kraaijeveld start online wandelclub: 'M'n mailbox ontplofte'


Aan de wandel
De app is een initiatief van de Hersenstichting. "Het was de bedoeling om mensen met een zittend beroep in beweging te krijgen. Als je op kantoor zit, loop je alleen als je een kop koffie haalt of naar de kantine gaat. We wilden daar iets aan doen en zo kwamen we op de Ommetje app", vertelt Andreas Tober van de Hersenstichting.

Tober is blij met de populariteit van de app en acties zoals die van Conny. "We vinden het heel gaaf dat het zo explodeert", zegt hij.
"Beweging is sowieso goed, je lichaam gaat dan echt aan het werk. Het bloed gaat sneller door je lichaam stromen en naar je hersenen waardoor verschillende delen van je hersenen beter met elkaar communiceren. Het is daarnaast ook goed om je gedachten even te verzetten, dat is ook belangrijk. Deze voordelen beginnen allemaal bij een minimum van twintig minuten wandelen", legt Tober uit. Vandaar dat je minimaal twintig minuten moet wandelen om punten te verdienen in de app. Digitale wandelclub
Corrie Boonstra is een van de lopers die zich heeft gemeld na de oproep van Conny. "Het is helemaal geweldig, het haalt me echt uit m'n stoel vandaan. Ik ben een hobbyist dus ik brei en ik haak graag maar dan vergeet ik alles, ook om te lopen", zegt ze lachend.

Het motiveert ook getraind wandelaar Wim de Mul: "Als je terugkomt ga je toch kijken hoeveel punten je hebt gescoord en waar je staat op de ranglijst", zegt de wandelfanaat.

De Hersenstichting hoopt vooral dat mensen het wandelen volhouden en in beweging blijven. Corrie is goed op weg geholpen door de app en wil doorgaan. "Ik ga zeker m'n best doen." En ook Conny zal proberen haar plek te heroveren in de ranglijst van haar wandelgroep.
Meelopen met Conny? Stuur een mail naar aantafel@rtvutrecht.nl met uw naam en telefoonnummer. Conny stuurt per e-mail zo snel mogelijk de toegangscode van de groep.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -