RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Zes nieuwe verdachten in onderzoek naar ingegraven crystal methlab Montfoort

MONTFOORT - De politie heeft zes verdachten aangehouden die volgens het Openbaar Ministerie zijn te linken aan een verborgen crystal methlaboratorium in Montfoort. Dit werd afgelopen zomer ontdekt op een terrein aan de Achthoven Oost. Het lab was gebouwd in zeecontainers die weer afgedekt waren met dijkverzwaringsklei.Gisteren deed de politie diverse invallen in Noord-Holland en Gelderland in een onderzoek naar crystal meth. Naast de behoorlijke hoeveelheden drugs zijn ook zeven luxe auto's in beslag genomen, een behoorlijke som contant geld en enkele dure horloges. In Hattem werd een loods met 2,8 miljoen sigaretten aangetroffen, vermoedelijk illegaal ge´mporteerd.


De zes aangehouden verdachten maken vermoedelijk deel uit van de criminele organisatie die verantwoordelijk is voor het op 6 augustus aangetroffen drugslab in Montfoort. Het onderzoek naar deze zaak heet 26Bluffton. De aangehouden eigenaar van het terrein in Montfoort en een laborant zitten nog steeds vast. De laborant wordt ook gelinkt aan een lab in Harmelen dat in 2019 werd ontdekt.

Ook in dit onderzoek is informatie uit ontsleutelde EncroChat-berichten waardevol gebleken. Zo konden productielocaties, opslagplaatsen en betrokken verdachten worden achterhaald. Het onderzoek wordt vervolgd en meer aanhoudingen worden niet uitgesloten.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -