RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

'Tbs-behandeling moordenaar van Sybine Jansons moet verlengd worden'

MAARN/NIEUWEGEIN - De tbs-behandeling van Martin C., moordenaar van Sybine Jansons uit Maarn, moet twee jaar verlengd worden. Dat vinden zijn behandelaars. C. zou niet verder komen in het behandeltraject.

"Hij werkt wel mee, maar toont geen inzicht", laat een woordvoerder van het Openbaar Ministerie weten. C. zou daarom naar een longstay-afdeling moeten.

Sybine (13) verdween op 19 januari 1999 toen ze van het Revius Lyceum in Doorn naar huis fietste. Ruim een maand later werd haar lichaam gevonden in een kanaal bij Breukelen. Een half jaar later werd zedendelinquent Martin C. uit Nieuwegein opgepakt: weefsel met zijn dna zat onder de nagels van het meisje.

C. werd in 2001 in hoger beroep veroordeeld tot 18 jaar celstraf en tbs met dwangverpleging voor de moord op Sybine en twee verkrachtingen die hij daarna pleegde. Zijn tbs-behandeling is sindsdien telkens met het maximum van twee jaar verlengd, met name omdat de behandeling niet aansloeg.

Wandelingen
De laatste keer dat zijn behandeling werd verlengd was begin 2019. Volgens zijn behandelaars werkte C. toen wel goed mee aan de therapie, maar waren er nog jaren van behandeling nodig. In de tussentijd is hij wel een paar keer op begeleid verlof geweest, maar dat beperkte zich tot korte wandelingen in de directe omgevingen van de kliniek in Almere.

Bij C. werd eerder een ernstige persoonlijkheidsstoornis geconstateerd, gecombineerd met seksuele agressie. In 1993 werd hij al eens veroordeeld voor een reeks brute verkrachtingen. C. is al die tijden blijven zwijgen over wat hij Sybine heeft aangedaan.

De rechtbank doet over twee weken uitspraak.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -