RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Militaire oefening met 6 helikopters doet provincie omhoog kijken: 'Alles begon te trillen!'

PROVINCIE UTRECHT - Wie vanmiddag naar de lucht keek, heeft ze misschien wel gezien: zes helikopters vlogen rond 14.00 laag over de provincie. Met name boven Utrecht en IJsselstein waren de zogenaamde Cougar-helikopters goed te zien.


Het blijkt om transporthelikopters van Defensie te gaan die voor een oefening zijn opgestegen vanaf vliegbasis Gilze-Rijen. "Het aansturen en trainen met een grote groep helikopters vergt veel voorbereiding en co÷rdinatie van helikopterbemanningen", schrijft de Luchtmacht bij een bericht op Twitter.


"Alles begon te schudden", reageert iemand nadat de helikopters waren overvlogen. "Over het Scienepark in Utrecht vlogen ze ook", reageert een ander. "Wat een mooi gezicht!", reageert weer een ander. "Is dit een oefening of een eerbetoon?", vraagt een ander zich af.


Roy Hemmelder is commandant bij de Luchtmacht en vloog vanmiddag mee. Volgens hem worden steeds meer oefening in Nederland gedaan vanwege het coronavirus: "We zouden nu ergens in Noorwegen oefenen, maar dat ging niet door", vertelt hij.

Hemmelder vond het prachtig om Utrecht van boven te kunnen zien: "Met name de Dom en de Utrechtse Heuvelrug zijn vanuit de heli erg mooi!"

Voor wie de helikopters wel heel laag vond vliegen, heeft de commandant nog geruststellende woorden: "We houden altijd een minimale afstand aan en vliegen zo min mogelijk over bewoond gebied."


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -