Van ijsdagen naar lentedagen: komend weekend 17 graden en zonnig

UTRECHT - Een paar dagen geleden nog stonden we massaal op het ijs na een periode van strenge vorst. Komend weekend zullen we ook veel naar buiten gaan, maar dan vooral vanwege het prachtige lenteachtige weer.
Wilhelminapark in Utrecht, maart 2020.
Wilhelminapark in Utrecht, maart 2020. © ANP
Vrijdag is het nog een graad of 10. Zaterdag stijgt het kwik in de provincie Utrecht naar 16 graden en is er behoorlijk wat zon. Zondag wordt het nog wat warmer en zonniger in Midden-Nederland met een graad of 17. In Limburg kan de temperatuur zelfs oplopen tot 19 graden. "Uitzonderlijk hoge waarden voor februari", stelt Weerplaza.

Na het weekend

Ook begin volgende week is het nog droog en vrij zonnig lenteweer met op de meeste plaatsen maxima rond of boven de 15 graden. Later in de week wordt het minder zonnig en moet de temperatuur mogelijk ook iets inleveren, maar het blijft zeer waarschijnlijk wel ruim zachter dan normaal.
Het lenteweer komt op een goed moment, want veel Utrechters lijken de winter wel beu te zijn.
De dikke winterjas kan waarschijnlijk aan de kapstok blijven komende weekend. Het temperatuurverschil zal groot zijn.
De terrassen van de restaurants en cafés mogen vanwege de lockdown helaas niet open, maar de gemeente Utrecht komt alvast bemoedigend nieuws.
En nog een fijn vooruitzicht: de kans is groot dat het een droge lente wordt. Daarbij is het naar verwachting ook nog eens zonniger dan normaal.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.