Petitie over nieuwe locatie Ronald McDonald Huis 120.000 keer getekend

© Ronald McDonald Kinderfonds
UTRECHT - De petitie die het Ronald McDonald Huis in Utrecht is gestart over de nieuwe locatie is 120.000 keer getekend.
Het logeerhuis voor ouders, broertjes en zusjes van ernstig zieke kinderen zit nu vlak bij het Wilhelmina Kinderziekenhuis en het Prinses Máxima Centrum op het Utrecht Science Park, maar op deze plek komt een parkeergarage. Over de nieuwe locatie worden het Ronald McDonald Kinderfonds en de provincie Utrecht het niet eens.
Gesteggel over nieuwe locatie Ronald McDonald Huis
Gedeputeerde Staten heeft de voorgestelde locatie bij de Hoofddijk afgekeurd omdat het buiten de zogenoemde rode contour is, waar niet gebouwd mag worden. Het Ronald McDonald Kinderfonds stelt dat het provinciebestuur ook vreest dat de UNESCO-nominatie van de nabijgelegen Nieuwe Hollandse Waterlinie in gevaar komt. "Deze vrees is wat ons betreft ongegrond. Het nieuwe Ronald McDonald Huis wordt een duurzaam ontwerp."
Kaartje met onderzochte locaties. Locatie M is de door de provincie Utrecht voorgesteld locatie. Locatie E is de gewenste locatie van het Ronald McDonald Kinderfonds.
Kaartje met onderzochte locaties. Locatie M is de door de provincie Utrecht voorgesteld locatie. Locatie E is de gewenste locatie van het Ronald McDonald Kinderfonds. © Provincie Utrecht
De alternatieve plek die de provincie voorstelt is bij de Universiteitsweg en is te ver weg van de kinderziekenhuizen, vindt het Ronald McDonald Kinderfonds. "Ouders moeten dan 's nachts veel te lang over het verlaten terrein dwalen, om dicht bij hun zieke kind te zijn. Dat is onbegrijpelijk. Bureaucratische regels kunnen niet belangrijker zijn dan de ouders van zieke kinderen. Gaat ook hier het systeem voor het belang van gewone mensen?"
Op 10 maart stemt Provinciale Staten over de locatie van het nieuwe Ronald McDonald Huis.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.