Roekeloze bestuurder crasht in Utrecht: 'Reed met piepende banden en gedoofd licht'

© Politie Rivierenwijk
UTRECHT - In Utrecht heeft de politie een automobilist aangehouden, omdat hij roekeloos reed en een aanrijding veroorzaakte. De man bleek onder invloed van drugs achter het stuur te zitten.
Rond 21.20 uur gisteravond zagen wijkagenten op de Grevelingenstraat een zwarte Seat rijden. Hij viel op vanwege zijn rijgedrag en omdat de avondklok in was gegaan, besloten agenten de bestuurder te controleren.
Op de Noordzeestraat zagen ze de wagen aan komen rijden, met een hele hoge snelheid, piepende banden en de lampen van de auto waren uit. De bestuurder verloor de macht over het stuur en ramde een andere auto die geparkeerd stond. "De klap was enorm en het geparkeerde voertuig stond ineens 10 meter verder geparkeerd", aldus de wijkagenten op Instagram. Niemand raakte gewond bij de botsing.
De bestuurder probeerde er daarna rennend vandoor te gaan, maar hij werd al snel opgepakt. Het gaat om een man van 28 jaar uit Utrecht. De politiehelikopter was in de buurt en heeft ondersteund bij het onderzoek in Rivierenwijk.
De verdachte is aangehouden op verdenking van rijden onder invloed, roekeloos rijgedrag en het veroorzaken van een aanrijding. Daarnaast wordt hem aangerekend dat hij de plek van het ongeluk heeft verlaten en dat hij reed met een geschorst rijbewijs.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.