RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

DierenPark Amersfoort verliest icoon: beer Kokkie overleden

AMERSFOORT - Dierenpark Amersfoort heeft afscheid genomen van beer Kokkie, n van de bekendste bewoners van het park. "De beer had al langere tijd last van ouderdomskwalen, zoals artrose", schrijft het dierenpark. Er is daarom voor gekozen om de beer te laten inslapen. Het dier is 26 jaar geworden.

Het dierenpark spreekt van een "moeilijke beslissing". "Dierenwelzijn staat voorop en dit kon door fysieke ongemakken niet meer bij Kokkie worden gewaarborgd", schrijven ze op hun website. "Verdriet overheerst: Kokkie was een geliefd dier bij de verzorgers en bezoekers."

Een leeg berenverblijf
De bruine beer heeft met zijn broer, moeder, vader en oma jarenlang veel bekijks getrokken op de berenrots bij de ingang. Hij was de langst levende. Halverwege de jaren '90 werd hij samen met zijn tweelingbroer Peppie geboren. Inmiddels was hij nog de enige beer in het verblijf, zijn familie is al eerder overleden.

Het lichaam van Kokkie is voor onderzoek overgebracht naar de Universiteit Utrecht. De berenrots blijft voorlopig leeg. Op termijn moeten er andere beren terugkeren.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -