Vier arrestaties in drugscircuit: 'Flinke klap voor Utrechtse drugshandel'

© Tobias Bos
UTRECHT - De politie heeft vier verdachten aangehouden in verband met handel in harddrugs. Twee van hen zouden behoren tot de top van de Utrechtse handel in heroïne en cocaïne. De andere twee zouden een meer faciliterende rol hebben gespeeld. De mannen werden gisteren opgepakt.
Op twee plekken in Utrecht en in Nieuwegein en Soesterberg zijn naar aanleiding van de arrestaties doorzoekingen gedaan. Daarbij werden kilo's harddrugs gevonden met een straatwaarde van meer dan 150.000 euro. Ook werd er een grote hoeveelheid contant geld gevonden en een vuurwapen. Daarnaast vond de politie een auto en twee mogelijk kostbare horloges. Alles is in beslag genomen.

Drugstransporten naar het buitenland

De Utrechters die zijn aangehouden zijn twee mannen van 23 jaar, één van 26 en de oudste is 28. De twee hoofdverdachten zouden handelen in cocaïne en heroïne en hielden zich volgens de politie ook bezig met het transport van deze drugs naar het buitenland. De andere twee verdachten zouden een beperktere, faciliterende rol hebben gehad.
"Met deze aanhoudingen hebben we flinke klap uitgedeeld aan de Utrechtse drugshandel", zegt Liesbeth Maas, politiechef in Utrecht. "Tegelijkertijd zijn we realistisch en weten we dat er nieuwe spelers klaar staan om dit 'gat' te dichten. We hebben er vertrouwen in dat we met elk onderzoek steeds meer zicht krijgen op de netwerken en hun handelswijzen, die we vervolgens weer verder aanpakken met volgende rechercheonderzoeken."

'Mooie toekomst'

Ook de Utrechtse burgemeester Sharon Dijksma is tevreden over de aanhoudingen: "Samen met politie en het Openbaar Ministerie treden we op tegen drugshandel. Veel daarvan gebeurt op de achtergrond. De acties van deze week zijn een zichtbaar resultaat van die inspanningen. We werken hiermee aan terugdringen van de ontwrichtende effecten van drugs onder veelal jonge Utrechters. Zij verdienen een mooie toekomst in een stad waar iedereen zich thuis en veilig voelt."
De arrestaties volgden op de aanhouding van 16 straatdealers eind vorig jaar. 500 contacten -mogelijk klanten van de dealers- die in hun telefoons stonden hebben een sms gekregen met daarin een link naar hulpverlening voor verslaving, schulden en om uit het drugscircuit te stappen.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.