OM eist opnieuw 24 jaar cel voor verdachte van moord op Nieuwegeiner Adjai Badloe

© RTV Utrecht / Rik Dogger
NIEUWEGEIN/UTRECHT - Het Openbaar Ministerie heeft in hoger beroep opnieuw 24 jaar cel geëist voor een van de verdachten van de moord op Adjai Badloe in Nieuwegein. Het beroep werd vandaag bij het gerechtshof in Arhem behandeld.
Badloe werd ruim drie jaar geleden voor zijn huis op de Apolloburg in zijn auto doodgeschoten. Hij had net afscheid genomen van zijn vrouw en baby en stond op het punt naar zijn werk te gaan.

Vooropgezet plan

Na een wilde achtervolging over de A2 werden de nu 27-jarige Amstelvener Denzel D. en de Amsterdammer Reza J. vlakbij Amsterdam opgepakt. D. werd twee jaar geleden door de rechtbank tot 21 jaar gevangenisstraf veroordeeld, J. kreeg 20 jaar cel.
Denzel D. beweert dat hij slechts de chauffeur van de vluchtauto is geweest en dat een onbekende derde man had geschoten. Maar de rechtbank oordeelde eerder dat daar geen enkel bewijs voor is en dat de twee een concreet en vooropgezet plan hadden om Badloe dood te schieten. Volgens het OM is dat vonnis degelijk onderbouwd. De strafeis is gelijk aan die van twee jaar geleden.
Auto van slachtoffer wordt weggevoerd voor onderzoek.
Auto van slachtoffer wordt weggevoerd voor onderzoek. © RTV Utrecht / Rik Dogger

Raadsel

Het is nog altijd een raadsel waarom Badloe werd vermoord. Hij zou actief zijn geweest in het drugsmilieu, maar bewijzen daarvoor kwamen in de rechtszaal niet naar voren. Denzel D. en Reza J. hebben ook nooit willen zeggen van wie zij de opdracht voor de liquidatie hadden gekregen. Reza j. werd vandaag door het gerechtshof gehoord als getuige, maar wilde niets zeggen.
Het gerechtshof in Arnhem neemt een maand de tijd om over het arrest (vonnis) na te denken. De uitspraak is op 18 maart.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.