Marktplaatshumor: houten hok bij station Utrecht aangeboden als 'tiny house'

© Marktplaats
UTRECHT - Een marktplaatsgebruiker heeft een advertentie geplaatst voor een 'tiny house' die weinig tot de verbeelding laat. De 'vrijstaande woning', zoals het opberghok naast het station in Utrecht genoemd wordt, staat te huur voor slechts 1500 euro per maand.
En voor dat geld mag je wat verwachten, lijkt de adverteerder zich te realiseren. "Op loopafstand staan de sanitaire voorzieningen van het befaamde merk Dixie tot jouw beschikking", schrijft Bernhard bij de advertentie. "Met alle horecavoorzieningen in de nabijheid is een keuken dan ook alleen een sta in de weg."

Wonderwoods project in Utrecht

De advertentie is waarschijnlijk een knipoog naar de hoge Utrechtse huurprijzen. De schrijver zegt dat de houten planken onderdeel zijn van het 'Wonderwoods' project in Utrecht. "Als eerste afgeronde geheel circulaire zelfstandige wooneenheid van het Wonderwoods project is dit de perfecte plaats voor alleenstaande starters en studenten met een voorliefde voor groen", is te lezen op Marktplaats.
Op Twitter wordt al druk gespeculeerd over de advertentie. Zo heeft het Beurskwartier, een burgercomité uit de Utrechtse Dichterswijk, de grappenmaker al uitgenodigd om zich bekend te maken.
Update: inmiddels is de advertentie verdwenen. Het is niet bekend of de adverteerder zelf zijn 'Tiny House' heeft weggehaald, of dat de advertentie door Marktplaats is verwijderd.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.