Blijdschap in Amersfoort om Rijksgeld voor woningbouw Hoefkwartier

© RTV Utrecht
AMERSFOORT - Met extra geld van het kabinet kunnen nog eens bijna 45.000 nieuwe woningen versneld worden gebouwd, meldt minister Kajsa Ollongren (Binnenlandse Zaken) aan de Tweede Kamer.
Het gaat om dertig projecten verspreid over het land, die zijn goedgekeurd door een speciale commissie. Het kost 266 miljoen euro wat komt uit een potje van 1 miljard euro dat het kabinet in 2019 had gereserveerd voor de zogeheten Woningbouwimpuls.
Bedoeling hiervan is de bouw van 'betaalbare' woningen te stimuleren. Twee derde van de extra huizen is bestemd voor starters en mensen met een laag of middeninkomen.

Amersfoort blij

In Amersfoort is met blijdschap gereageerd op de bijdrage vanuit het Rijk. Het bedrag zal gebruikt worden woningen in het Hoefkwartier.
De gemeente krijgt miljoenen euro's voor zo'n 2500 woningen op het voormalig bedrijventerrein. Of daarmee alle kosten zijn gedekt is niet zeker, maar het project kan in ieder geval van start.
Er liggen al een tijdje plannen voor het ombouwen van leegstaande kantoren tot appartementen, maar het gros van de wijk zal uit nieuwbouw bestaan en vooral in de sociale huursector.

Utrecht loopt impuls mis

Utrecht krijgt vooralsnog geen Woningbouwimpuls voor het Beurskwartier. Om met name meer sociale huurwoningen te kunnen bouwen had de gemeente 12,7 miljoen euro aangevraagd bij het ministerie van Binnenlandse Zaken.
Gisteren kreeg het stadsbestuur te horen dat het verzoek is afgewezen.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.