Nina (28) heeft syndroom van Down, maar dat weerhoudt haar niet van haar grote wens: kookvlogger worden

WIJK BIJ DUURSTEDE - Hoe langer de coronamaatregelen duren, hoe meer provinciegenoten nieuwe hobby's ontdekken. Zo wordt er massaal gewandeld, gevist, geverfd en gekookt. Door Nina uit Wijk bij Duurstede bijvoorbeeld.
Nina (28) hoopt nog meer volgers te krijgen met haar kookvideo's.
Nina (28) werkt normaal gesproken in de horeca, maar is net als andere horecamedewerkers sinds half oktober thuis. Nina heeft het syndroom van Down en mag gelukkig nog één dag in de week naar de dagbesteding, maar verder is ze veel thuis. "Dat geeft niet, want ik heb genoeg te doen", begint Nina haar verhaal. "Ik heb mijn eigen woning en iedere dag doe ik een andere klus in huis, maar het leukste vind ik koken. Dat doe ik zeker drie keer in de week uitgebreid."
Emina Zorlak helpt Nina op weg om kook-vlogger te worden
Emina Zorlak helpt Nina op weg om kook-vlogger te worden © RTV Utrecht

Kookvideo's

Om meer mensen van haar kookkunsten te laten genieten, maakt ze sinds begin december samen met haar zus en een begeleider kookvideo's voor Instragram. Haar grootste wens: meer volgers. Samen met RTV Utrecht-presentator Emina Zorlak, die behalve heerlijk kan koken ook álles van het maken van kookvideo's weet, gaat ze de keuken in voor kook- en filmtips.
Met deze tips hoopt Nina met haar kookvideo's nog meer mensen te kunnen inspireren. Kookideeën opdoen én Nina volgen? Dat kan via deruiter.nina op Instagram!

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.