RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Actievoerende kappers zetten licht in salons aan

PROVINCIE UTRECHT - Kappers uit het hele land deden vanavond tussen 18.00 en 20.00 uur de lichten van hun salons aan. Ze vragen met de actie Licht Voordat Het Uitgaat aandacht voor de penibele situatie waarin ze verkeren.

Kapsalons zijn al weken gesloten. De steunmaatregelen van de overheid zijn volgens de actievoerders nauwelijks voldoende.

'Je kunt niet je hoofd geknipt ophalen'
Een van de deelnemende kapsalons is Kapsalon Aline in Langbroek. "Wij kunnen niet zoals de horeca toch iets doen om rond te komen. Je kunt niet je hoofd in de ochtend komen brengen en 'm in de avond weer geknipt ophalen", vertelt ze gekscherend. "Het was een erg vriendelijke actie waarbij we geen mensen tot last waren en we ons aan de coronamaatregelen konden houden."

Wat betreft Aline is de actie geslaagd. Ze kreeg veel positieve reacties. "Mensen laten je toch even weten dat ze je niet vergeten zijn. En wij hen ook niet!"

Versoepelruimte
De kappers hopen dat ze begin maart hun deuren weer mogen openen. Of dat realistisch is, is nog niet bekend.

Premier Rutte liet gisteravond weten nog weinig versoepelruimte te zien.


Meer lezen over het coronavirus in de regio? Alle verhalen en de gevolgen voor de provincie Utrecht hebben we verzameld op deze plek.
Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -