RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Jong en oud geniet van vast belmaatje: 'Ik vind het leuk dat we zoveel raakvlakken hebben'


NIEUWEGEIN - Lang was het idee dat alleen ouderen zich deze periode soms eenzamer voelen, maar inmiddels weten we dat eenzaamheid van iedereen is. Om die eenzaamheid te lijf te gaan, zijn er in veel gemeentes in onze provincie 'belmaatjes'-projecten gestart.

Jong en oud geniet van vast belmaatje.


Belmaatjes
Een vrijwilliger biedt als belmaatje een luisterend oor. Op een vast moment in de week belt het maatje om een praatje te maken, even samen te lachen of juist mee te denken bij dillemma's en zorgen. Een wekelijks telefoontje kan dan veel betekenen.

MariŽlle uit Nieuwegein weet hoe belangrijk zo'n vaste belafspraak is. Ze wilde haar sociale netwerk vergroten en sinds een aantal maanden is Laura haar belmaatje. Ze spreken elkaar iedere zaterdag. "We hadden al heel snel leuke gesprekken, zaten toevallig ook in dezelfde fase met zoeken naar werk, dus dan heb je al snel gespreksonderwerpen."

 MariŽlle belt Laura op een vast tijdstip MariŽlle belt Laura op een vast tijdstip | Foto: RTV Utrecht

Veel raakvlakken
Ook vrijwilliger Laura vindt de afspraken fijn: "Het is echt wel een momentje in de week. Eerder was ik ook al belmaatje, maar toen vooral voor ouderen. Ik vind het leuk dat ik met MariŽlle zoveel raakvlakken heb en we een beetje van dezelfde leeftijd zijn."

Wil je ook als deelnemer of vrijwilliger meedoen met een belmaatjesproject? Dat kan in veel gemeenten, maar bijvoorbeeld ook via handjehelpen.nl.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -