Extra aandacht voor Utrechtse jongeren in coronatijd

© Pixabay
UTRECHT - Buurthuizen en studentenverenigingen in Utrecht zijn druk bezig met het ontwikkelen van plannen voor het moment dat de corona-maatregelen versoepeld worden. Dat zegt wethouder Eelco Eerenberg donderdagavond in het vragenuur van de gemeenteraad.
Eerder al drong Eerenberg er bij het kabinet op aan om jongeren meer perspectief te bieden. Eerenberg: "Zodra er versoepelingen komen, dan zullen wij klaar staan om in de buurthuizen activiteiten te organiseren, en het charmante is, dat het dan gaat om het mengen van jongeren en studenten." Volgens Eerenberg zijn er op dit moment al allerlei activiteiten voor jongeren. Dan gaat het over kleine groepen, en dan met name voor jongeren die kwetsbaar zijn.
De wethouder komt deze vrijdag met een concreet plan voor de nieuwe initiatieven. Dat plan is opgesteld in samenwerking met jongerenorganisaties en studentenorganisaties, zegt Eerenberg. Daarvoor is ook geld beschikbaar. Het kabinet stelde 60 miljoen euro beschikbaar voor activiteiten voor jongeren. Het deel dat Utrecht toekomt wordt ter beschikking gesteld aan jongeren en studenten met eigen plannen.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.