RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Lokale politici willen gezamenlijk Samen Veilig aanpakken

PROVINCIE UTRECHT - Kritische raadsleden uit diverse gemeentes gaan gezamenlijk optrekken bij het volgen van Samen Veilig en Veilig Thuis. Dat is de bedoeling van Henk van Deśn, fractievoorzitter van de PVV in de Utrechtse gemeenteraad. Hij wil op korte termijn een digitale miniconferentie organiseren. Collega-raadsleden van andere partijen uit andere gemeentes reageren enthousiast. Samen Veilig Midden Nederland ligt al jaren onder vuur, en ondanks een verbeterplan blijven raadsleden in diverse gemeentes klachten ontvangen.

Van Deśn heeft alle raadsleden uit de provincie Utrecht uitgenodigd om aan de miniconferentie deel te nemen. Zijn uitnodiging heeft hij in eerste instantie gestuurd naar die raadsleden waarvan hij weet dat ze met het onderwerp bezig zijn. Van Deśn: "In heb de mail gestuurd naar die raadsleden in de gemeenten Amersfoort, Nieuwegein, Houten, De Bilt, Stichtse Vecht, Wijk bij Duurstede Woerden en Utrecht waarvan ik weet dat zij betrokken zijn bij Samen Veilig Midden Nederland." In die gemeentes zijn diverse partijen kritisch op het bedrijf, het gaat om lokale partijen, maar ook om de PvdA, CDA, GroenLinks, de SGP en de ChristenUnie.

Meldpunt Veilig Thuis
In de genoemde gemeentes hebben raadsleden vragen gesteld aan het college over het functioneren van het bedrijf dat namens alle gemeentes jeugdbescherming aanbiedt, en het meldpunt Veilig Thuis exploiteert. Het bedrijf kwam drie jaar geleden negatief in het nieuws nadat er bij RTV Utrecht honderden klachten binnen waren gekomen van ouders die zich onheus behandeld voelden. Het bedrijf beloofde beterschap en kwam met een veranderagenda.

De klachten gaan alleen wel onverminderd door en ik ervaar dat veel collega raadsleden en de inwoners niet het idee hebben dat er voldoende verandert"
Henk van Deśn (PVV)

Ook bij raadsleden in diverse gemeentes kwamen klachten binnen. Raadsleden in diverse plaatsen melden dat de stroom met klachten niet opdroogt. Van Deśn is één van hen, in zijn brief schrijft hij: "De klachten gaan alleen wel onverminderd door en ik ervaar dat veel collega-raadsleden en de inwoners niet het idee hebben dat er voldoende verandert." In diverse gemeentes hebben kritische raadsleden vragen gesteld aan hun wethouder. Volgens Van Deśn valt daarbij op dat de antwoorden vooral gerust moeten stellen: "Ik zie steeds hetzelfde antwoord: er is eigenlijk niets aan de hand, en u wordt voor de beeldvorming uitgenodigd voor een bezoek aan SVMN."

Gemeenschappelijke financiering
Samen Veilig Midden Nederland wordt gefinancierd door alle gemeentes in de provincie Utrecht, en deels Flevoland. Dat is voor de PVV reden om bij het beoordelen van het functioneren van het bedrijf samen op te trekken. Van Deśn: "Inmiddels hebben we van meerdere raadsfracties uit andere gemeentes positieve reacties ontvangen, ze willen graag deelnamen aan de mini-conferentie en komen al met suggesties." Wanneer de conferentie moet plaatsvinden is nog niet duidelijk.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -