PvdA zit achter Marktplaats-stunt met 'tiny house'; kritiek op woningmarkt

© Marktplaats
UTRECHT - De Marktplaats-grap over het 'tiny house' bij Utrecht Centraal, blijkt een verkiezingsstunt van de PvdA. De partij wil aandacht vragen voor de problemen op de woningmarkt. In Utrecht zijn veel te weinig betaalbare huizen voor jongeren, vindt de PvdA.
Gisteren verscheen op Marktplaats een advertentie voor een 'vrijstaande woning' die te huur staat voor 1500 euro per maand. Bijgevoegd was een foto van een opberghokje naast het station. De advertentie kreeg veel aandacht op sociale media.
Tot blijdschap van Mirthe Biemans. De Utrechtse is kandidaat-Kamerlid namens de PvdA (nummer 23) bij de verkiezingen volgende maand. "Op die plek worden honderden woningen gebouwd. Maar die worden allemaal kneiterduur."
Iedere keer zegt het college: bij het volgende woningproject komen betaalbare woningen. Maar dat is iedere keer niet zo.
Kandidaat-Kamerlid Mirthe Biemans
De huizenprijzen zijn al lang punt van discussie in de stad. Biemans windt zich vooral op over de situatie van jongeren. "Het is in heel Utrecht problematisch. Iedere keer zegt het college: bij het volgende woningproject komen betaalbare woningen. Maar dat is iedere keer niet zo."
Dus gaat ze vanmiddag samen met wat partijgenoten actie voeren. Dat doet ze op de plek waar de zogenoemde Galaxy Tower wordt gebouwd, op de kop van het Jaarbeursterrein. In de toren komt een 4-sterren hotel met zo'n 250 kamers. Boven het hotel komen 22 verdiepingen met appartementen.
Allemaal penthouses, tot teleurstelling van Biemans. "Dus gaan we vanmiddag met zo'n twintig mensen protesteren. We hebben de demonstratie netjes aangemeld bij de gemeente."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.