Brandweer naar uitslaande brand bij bedrijfsgebouw in Eemnes

© Caspar Huurdeman
EEMNES - De brandweer is vanmiddag uitgerukt vanwege een uitslaande brand op de Goyergracht Zuid in Eemnes. Het gaat volgens een woordvoerder van de brandweer Gooi- en Vechtstreek om een bedrijfsgebouw. Het zou gaan om een keramiekfabriek.
In de directe omgeving is veel rookontwikkeling, zo is op foto's te zien die de brandweer op Twitter heeft gedeeld. De brandweer kwam met meerdere wagens ter plaatse. Dat had volgens de woordvoerder te maken met dat het water van een grotere afstand moest komen. Inmiddels is het sein brand meester gegeven.
De locatie ligt in een bosrijk gebied, vlakbij de villa waar de tv-programma's De Gouden Kooi, later Koffietijd en tegenwoordig Lang leve de liefde werden gemaakt. Voor zover bekend zijn er geen mensen gewond geraakt. Over de oorzaak is nog niets bekend.
De brand woedde vlakbij de provinciegrens met Noord-Holland. Brandweer Gooi- en Vechtstreek kreeg de melding, hoewel Eemnes eigenlijk in het gebied van de Veiligheidsregio Utrecht ligt. Een woordvoerder van de VRU laat weten dat de samenwerking soepel is verlopen. "Gooi- en Vechtstreek was al aan het blussen en dat hebben we zo gelaten. De VRU heeft wel de coördinatie overgenomen."
De brand aan de Goyergracht Zuid in Eemnes.
De brand aan de Goyergracht Zuid in Eemnes. © Caspar Huurdeman

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.