RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Duizenden euro's uitgedeeld voor groenere schoolpleinen


DRIEBERGEN-RIJSENBURG - Een schoolplein waarop niet alleen kinderen maar ook vogels en andere dieren zich fijn voelen. Dat is wat tien scholen in onder meer Zeist, De Bilt, Driebergen en Woudenberg willen. En dat doel is weer een stapje dichterbij gekomen met de hulp van het StreekFonds Utrechtse Heuvelrug dat de scholen duizenden euro's geeft om hun schoolpleinen te vergroenen.

 Duizenden euro's voor groenere schoolpleinen Duizenden euro's voor groenere schoolpleinen | Foto: Stefan Vreugdenhil

Basisschool De Kring in Driebergen is een van de winnaars en ontving vandaag een cheque voor de verbouwing van het schoolplein. "Er komt een grote plantenbak, het voetbalveld wordt afgezet met hoge palen en struiken en er komt ook nog een openluchtlokaal", zegt leerling Lars. De nieuwe plannen voor het schoolplein vallen bij hem in de smaak. "Het lijkt mij leuk om groener te spelen, want dan draag je bij aan de natuur en kan je je goed verstoppen."

Win-winsituatie
Stefan Vreugdenhil, de vader van Lars, is mede-bedenker van de plannen waarmee 7500 euro werd binnengehaald. Hij wijst op de win-winsituatie van een groener schoolplein: "De kinderen kunnen leuk spelen, de docenten kunnen het gebruiken voor buitenlessen en de vogels en alle andere soorten profiteren er ook van."

Scholen krijgen cheque voor groenere schoolpleinen


Het zal nog even duren voor alle ideeŽn zijn uitgevoerd, maar met de ontvangst van de cheque is er een grote stap gezet, aldus de initiatiefnemers. Ook de komst van de lente gaat volgens hen helpen met het groener maken van het schoolplein.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -