Gemeente Utrecht wil hekken bij Muntsluis tegen overlast van recreanten

UTRECHT - De gemeente Utrecht is van plan om drie hekwerken te plaatsen bij de landtongen van de Muntsluis in Utrecht. De hekken worden 's avonds om 22.00 afgesloten om overlast voor omwonenden te voorkomen. Veel Utrechters genieten bij de Muntsluis van de open lucht. Tijdens de coronatijd nam dat aantal fors toe.
De gemeente Utrecht is van plan om hekken te plaatsen bij de Muntsluis.

Gitaren, bongo's en barbecues

"Ze nemen van alles mee. Gitaren, bongo's, ghettoblasters en ze bouwen vuren," vertelt Corinne Vis die naast de Muntsluis woont. "Ik snap best dat mensen willen recreëren maar op deze manier is het niet meer te doen."
Corinne is de overlast zo zat dat ze overweegt om te verhuizen. "Soms wil ik met mijn twee dochters over de sluis en dan lopen er overal meisjes in bikini te flaneren. Er staan zoveel fietsen dat ik er bijna niet tussendoor kan."

Handhaving

In een woonboot naast de Muntsluis woont Michiel Paulus van Pauwvliet. Hij vindt de hekken een drastische oplossing. "Als je nou elke dag zou handhaven en iedereen een boete van honderd euro geeft, is het misschien ook opgelost. Hekken vind ik wel wat drastisch, maar als het helpt is het wel prettig."
Michiel slaapt aan de waterkant van zijn woonboot en ervaart vooral overlast op warme dagen. "Ik moet 's ochtends gewoon werken en wil graag slapen. Ook zwem ik graag voor mijn woonboot en wanneer iedereen dan vanaf de landtong in het water plast, is dat niet zo lekker."

Gemeente

De gemeente Utrecht heeft nu een vergunning aangevraagd voor het plaatsen van drie hekwerken die om 22.00 afgesloten worden.
"Aanleiding zijn signalen die wij al langer van omwonenden ontvangen over overlast. Signalen die ook toenemen, met name vorig jaar toen door corona de mogelijkheden tot recreatie beperkter waren. Dit zou een mooie oplossing zijn als het lukt en de aanvraag wordt goedgekeurd."
Voor de hekken moet nog een vergunning worden afgegeven. Wanneer dat gebeurt, kan de bouw beginnen.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.