RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Meerdere containerbranden in Amersfoortse wijk Nieuwland

1/2
AMERSFOORT - Er zijn zes containers uitgebrand op drie verschillende locaties in de Amersfoortse wijk Nieuwland. De meeste containers zijn zowel door buurtbewoners als door de brandweer geblust. De politie gaat ervan uit dat de branden zijn aangestoken, meldt een videocorrespondent van RTV Utrecht.

Vanaf ongeveer 21.30 uur, dus na de avondklok, werden de contrainerbranden aangetroffen. De eerste brand was aan de Regenboog, de tweede was een grote papiercontainer op de hoek van de Hoge Boog en Ingrid Mariegaarde. De derde brandlocatie was aan de Bosappelgaarde. Daar stonden twee huiscontainers, een groencontainer en een papiercontainer die allemaal in vlammen zijn opgegaan.

Buurt kwam in actie door whatsapp
Dankzij een buurtwhatsapp konden bewoners snel handelen, aldus een videocorrespondent. Auto's werden verplaatst en bewoners hebben met emmers water en tuinslangen de branden (deels) geblust. De brandweer is groot uitgerukt om te assisteren bij het blussen en op sommige plekken voor nacontrole.

Het is de laatste tijd vaker raak in de Amersfoortse wijk, laat de politie weten aan onze videocorrespondent. De politie was met meerdere eenheden op zoek naar de vermoedelijke aanstichters van de brand.

 Brandweer ter plaatse bij een containerbrand. Brandweer ter plaatse bij een containerbrand. | Foto: Keistadnieuws


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -