Met z'n allen lekker naar buiten: mountainbiken, wandelen en ijsjes eten

PROVINCIE UTRECHT - Met het mooie lenteweer trokken veel Utrechters eropuit vandaag. Rond 10.00 uur in de ochtend was de parkeerplaats op de Amerongse berg al bijna vol en in Veenendaal stond de banketbakker extra ijs te maken.
Drukte op de parkeerplaats op de Amerongse Berg
Drukte op de parkeerplaats op de Amerongse Berg © RTV Utrecht / Iris Tasseron
Auto's met mountainbikes achterop en busjes zijn op zoek naar een plekje langs de mountainbikeroute in Amerongen. Het is ideaal weer om met de fiets het bos in te gaan, vertelt een van de mountainbikers. "Ik hou echt van fietsen en ook van wandelen in het bos, maar ik hou ook van actie. En dan is mountainbiken wel erg leuk. Je hebt een uitdagend parcours hebt met lekker veel snelheid. Vervolgens klimmen, af en toe je benen opblazen en dan weer lekker naar beneden rauzen."
Even lekker eropuit en zoeken naar de dingen die wel kunnen
Klant ijssalon
Dat het zo druk is op het parcours op de Amerongse Berg maakt het wel wat lastiger, vinden de mountainbikers. "Als mensen een heel laag tempo hebben, dan moet je er steeds omheen, wachten en je inhouden. Maar ja, gezien het feit dat heel veel mensen nu echt wel behoefte hebben om naar buiten te gaan is dat maar wat het is."
Tussen alle mountainbikers door lopen enkele wandelaars, zoals een gezin uit Nijmegen. "Dat het zo druk zou zijn hadden ze niet verwacht. "Wij komen helemaal niet uit de regio en we zijn een beetje verbaasd dat het zo druk is hier." Toch trekken ze het bos in, zoals ze elke weekend doen.
IJsmaker Piet Tamminga bereidt zich voor op de drukte.
IJsmaker Piet Tamminga bereidt zich voor op de drukte. © RTV Utrecht / Iris Tasseron

IJs

Een paar kilometer verderop in Veenendaal treft Piet Tamminga de voorbereidingen voor een drukke middag in zijn ijssalon. Hij legt de laatste hand aan zijn eigen gemaakte chocolade ijs. "Zeker de eerste mooie dag van het nieuwe voorjaar, dan merk je toch altijd dat het extra druk is, omdat mensen dan toch wel weer het gevoel hebben dat de koeien weer de wei in mogen, om het zo maar te zeggen. Dat is dit jaar denk ik nog meer dan normaal en dat is ook wel te begrijpen."
Drukte bij de ijssalon in Veenendaal.
Drukte bij de ijssalon in Veenendaal. © RTV Utrecht / Iris Tasseron
In de winkel staan twee kinderen met hun moeder een ijsje uit te zoeken, het eerste ijsje van 2021. "Dit doen we echt vanwege het mooie weer. Even lekker erop uit en even zoeken naar de dingen die wel kunnen."
Genieten van het eerste ijsje van het jaar.
Genieten van het eerste ijsje van het jaar. © RTV Utrecht / Iris Tasseron

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.