RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

'Weinig verbetering gemeentelijke voorzieningen na herindeling'

VIJFHEERENLANDEN - Raadsleden van recent gefuseerde gemeenten zoals Vijfheerenlanden en Gooise Meren zien lang niet alleen voordelen van die fusie. Zo ziet slechts één op vijf dat voorzieningen, zoals de bereikbaarheid van overheidsloketten en de communicatie met de burgers, verbeterd zijn. Dat blijkt uit een enquête van het het radioprogramma Pointer onder 300 raadsleden uit 29 recent gefuseerde gemeenten.

Hoewel ruim 70 procent van de ondervraagden nog steeds voor de gemeentelijke herindeling zou stemmen, ziet ook 18 procent van de raadsleden liever dat de fusie wordt teruggedraaid.

In de afgelopen jaren nam het aantal gemeenten in rap tempo af. In 1960 telde Nederland nog bijna duizend gemeenten, op dit moment zijn dat er 352. Die samenvoegingen met buurgemeenten zorgen regelmatig voor onrust en onvrede, bijvoorbeeld als het Groningse dorp Haren 2 jaar geleden, tegen de zin van inwoners en de gemeenteraad, samengaat met de stad Groningen.

Ook in het Gelderse Scherpenzeel verzetten burgers zich momenteel tegen de geplande fusie met het naastgelegen Barneveld.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -