RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Drone vliegt boven Utrecht Centraal

UTRECHT - NS laat de komende dagen een geavanceerde drone vliegen boven Utrecht Centraal. Ze willen met de beelden uiteindelijk een 3D-model van het gebouw maken, om ook van afstand in de gaten te kunnen houden wat er in en om het station gebeurt.

Daarvoor hebben ze ook nog andere technologie geÔnstalleerd, waarmee met sensoren de afstand tot een object of oppervlak wordt bepaald. Daarmee kan de NS bijvoorbeeld meten hoe druk het ergens is. Maar ook moet op de beelden te zien kunnen zijn of er bijvoorbeeld ergens iets kapot is aan het gebouw.

Jean Keultjes is IT-manager van de stations: "Door middel van deze digitale 3D-beelden kunnen we een model maken waarin we realtime meekijken met wat er op het station gebeurt. Dit kan via een computer of telefoon of zelfs met een 3D-bril. Zo hebben we rechtstreekse informatie over het station beschikbaar. Informatie waarmee bijvoorbeeld de stationsmanager direct kan zien of er iets aan de hand is op het station, zoals met een trap of lift, drukte of temperatuurswisselingen. Maar ook informatie over onderhoud."

Utrecht Centraal is het eerste station waarvan deze digitale tweeling beschikbaar komt, daarna volgen andere stations.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -